Sunday, June 28, 2015

Happy birthday opah amani :)


Assalamualaikum to all
Alhamdulillah dah masuk 11 ramadhan hari ni :)
Dan hari ni jugak birthday mak kite
Puan rohani bt md shariff
Happy birthday mak!!semoga mak sihat selalu dan berada dalam rahmat ilahi


Masa p becoti2 kat langkawi tu ari
Mak cakap dia xpenah p langkawi..jadi kami adik beradik pun plan la a family vacation to langkawi. Masyarakatt...masa kami p tu punya ramainya umat..terus rasa serik nak p lengkawi dah..phewww..masa ni mak borong kain batik kemain banyak lagi..as usual cik norro hanya berminat beli minyak panas ja..biasala opah2 cik norro ni..perut sensitif..angin manjang..hee
Mak cik norro sgt best..pasal?
1.nama ktorang nak dkt sama norrohaniza and rohani..
2.kami lahir bulan yg sama..me 21st of june as my lovely mum 28th of june. Jadi kami ada banyak persamaan 
2.1 contohnya mak sangat jarang membebel. Dia akan cakap sekali ja..nak ikut xnak ikut up to you. 
2.2 Mak sangat jarang marah..tp kalau skali dia tinggi suara tu..paham2 la ko eh! 
2.3 rajin.
 mak tak suka paksa aku buat sesuatu. Contoh basuh kain..haha..walaupun ada washing machine mak sgt tau ak malas nak basuh and sidai baju..hehe(sila jangan contohi sikap tu) tapi dia xpenah paksa ak..yg ak tau bangun pg bakul baju kotor dalam bilik dah kosong celik mata tgk bju dah tesidai kat ampaian..tapi kat mana persamaanya?ak plak rajin lipat kain..berbakul2 ak lipat okeh..tapi lipat je la..simpan tetap mak yang simpan..hehe
2.4 Cuma satu ja yg tak sama..mak pandai masak..mak masak ape pun sedap...yg ni tak bleh challenge..dan atas dasar mak masak sedap bak kata chef amar masak with hati masak with iman sebab tu la ak xsuka masak..sbb nak makan makanan yg mak masak.

Tapi kan sbenarnya dalam dunia ni semua org akan cakap mak dia terer masak.btol x?masakan mak diala yg paling sedap and paling best! Walaupun cumalah telur goreng..xde telur goreng yg lebih sedap selain telur goreng yg digoreng oleh mak..btol x??Of course lah kan. Mak adalah anugerah Allah yang paling indah. Mak abah ni tiada ganti. Suami ko boleh cari lain tapi mak abah ni satu ja jadi hargailah mereka.
Tak tau la ak ada peluang ke tidak untuk jadi sehebat mak!

Walaupun ak tau mak tak baca entry ni tp ni adalah salah satu cara ak nak abadikan memori aku dgn mak. Happy birthday mak :) 
Dan jugak ak sempat hadiahkan mak 


Al Quran dan terjemahan ni..hehe

Terima kasih Allah :)



1 comment:

Norain Binti Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia and I would like to offer you to do a collaboration with us. Appreciate if you can drop me an email at norain@zalora.com.my

Thank you