Monday, April 27, 2015

#episodkenduripalingtragissetakatini


Farniza mustafha a.k.a kak aja....
Pergh tajuk nak mistik kan??haha...ok ni ari cik norro nak crita
Alkisah bermula
.
.
.
.
.
Aku: eh kak...ko pegi kenduri umah kak farah? Kalo pegi ramai2 mesti best kan?(aku yg sentiasa suka plan buat aktiviti beramai2..tak serik2...hehe...ak xtau...tp ak memg suka ajak kawan2 buat aktiviti sama2..)
Kak aja(superduperbusywoman): ok jugak...kak aja pun free weekend ni(biasala..layankan aje permintaan minachi(aku le tu) sorg ni...kata kak aja dalam hati..hehe)
.
.
.
Jadi ke kenduri kawin la kami weekend tu...wait..wait...itu bukan ceritanya...itu baru alkisah..heheh...jadi sesampai di rumah kenduri
.
.
.

Ok haruslah begambar sedas...kak aja..kak farah..cik norro minachi..hehe...ceria kan kami...haha...ok tunggu sat
.
.
.
Kenyang makan..kami pun mintak izin..nak balik
.
.
.

Sebelum balik pekena pulut mangga dulu
.
.
.


Cece...selfie..sempat..kami kelihatan ceria bukan??masa ni kemain bnyk gosip mosip mak jemah kitorang sembang...buat 'ketupat'..maklumla..jarang2 dpt jmp kak aja ni..sibuk btol dia..nak ajak kuor tahap kena buat appoinment..apakah..kalah menteri ko..jenuh tunggu turn!!!jadi peluang yg ada ni kami pun mula la keluarkan semua crita yang ada..hehe...
.
.

Xcukup satu...bekeping2 ko selpiaq...tengah syok2 begosip berselfie bagai...tengah rancak bercerita...po0o0mmmm!!! 
Omak kau..tokojut den!!...
.
.
.
Haa kau..tayar pecah!!!hadoi...kak aja rilek je..soh yanie jangan panic and parking tepi..haha...dgn berbaju kurung empat2 orang pompuan..oi ak mana reti tukar tayar..huhu...jadi kelihatannya disitu kak aja gigih nak tukar tayar...haha...tapi masalahnya tukar tayar jet atas rumput...hahaha...mane la maunye...jadi dengan menggunakan kelebihan yg dikurniakan tuhan sebagai perempuan...ak pun buat2 la muka sekupang kat tepgi jalan tu and buat2 tanggal kasut tinggi( bajet mcm dalam drama melayu tu) hehe...eh...xsangka...tetibe ada kete benti parking kat depan kete kitorang and offer nak tolong tukarkan tayar...dia nampak muka kami mcm cuak je..then abg2 sado ni pun perkenalkan diri...katenye jgn risau..kami ni navy....phewww lega mak....sekelip mata ja abg ni tukar tayar kete..


 Kelihatan kak aja yg berusaha nak jet and longgarkan nut tayar...dan cik norro yang..errr have no idea.. Apa tah yg ak pikir masa tu..hehe..
.
.

Hehe...abg2 navy yg aku xsempat tanya nama..mahupun bertukar hp number (skali g pengaruh drama melayu) haha...lempang kang!!!tp seriyes..navy2 ni mai geleng kepala...ape jela budak2 pmpn ni...nak jet tayar atas rumput..haha..mesti dorg gelak2 kan ktorang kan?hihi..dan mcm biasala dah kata navy brapa minit ja dah siap..alhamdulillah selesai...ak ucap trima kasih and ajak la abg2 navy ni p minum...dorg xnak pulak.. Ak nak bg duit pun dorg xnak...aduh...baiknya...xtau nak ucap mcm mana lg..tapi if u read this abg navy...tq so much..Allah je yg boleh balas budi korang sbb tlg kami. Tq...tq....so abg2 tu pun berlalu la menuju ke destinasi mereka.
Hehehe
Tapi...........
Belum cukup tragis...
Ibarat jatuh ditimpa tangga...ada pulak yg tengah2 insiden pecah tayar kena cirit birit...hui.......jauh wei menapak cari rnr...nak p toilet kete tayar pecah..haha..kite ingat dia nak p alih kon...rupanya jalan terus je...bekejar p rnr terdekat cari toilet...haha...lawak2...mcm2 hal...
Tak cukup ditimpa tangga lagi tu...
Penutup dia
.
.
.

Lengkap!!!!
Tiket tol plak hilang!!!!!!!!masyaAllah...
Tak tau nak kata apa...
Istighfar banyak2..
Hahaha..cukup lengkap...dari tayar pecah...cirit birit..tiket tol tercicir...
Astaghfirullahalazim....
hahah pengalaman ni memang tak jual kat mana2...haha..ak sampai hari ni nak tergelak bila teringat peristiwa ni...hahah...dengan kak aja ni memang ada je benda jadi..tp xpela walaupun kitorang lalui hari yg agak mencabar...alhamdulillah kitorang selamat dan ditemukan dgn org yg baik2...
Jadi moral of the story...jgn begosip2 sgt..rasa insaf wei..lepas dr tu ak sedar yg sebenarnya Allah nak bg peringatan kat aku..huhu...
Tapi kot mana pun terima kasih kat yanie sbb tak panic walaupun dia rasa ralat kad tol hilang...haha sampai temimpi2..sian...tq jugak kak aja yg mengawal keadaan dgn baik...hahah...kak aja...kak aja...ak sampai hari ni nak tegelak kalo teringat benda2 yg ko dgn ak secara tak sengaja lalui sama2..haha..
Ingat semua...jangan kuat bergosip mcm cik norro..jadikan ini sebagai pengajaran ok..insyaAllah...sekian :) 
.
.
.
Dan...tadaaa..haa kau..hasil bedah siasat...ni la benda yg tertanam dalam tayar kereta kitorang

Trima kasih ya Allah..syukur Alhamdulillah kitorang selamat!!!(>_<)
#episodkenduripalingtragis







1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Oh ya, di sana anda bisa dengan bebas mendowload music, foto-foto, video dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)