Pergh....tajuk entry kemain panjang!!heheh
Ok ni ari cik norro nak kongsi resipi untuk menghasilkan tiramisu dengan cara yang mudah dah ringkas dan sedap gila! Yakin okeh... :p
Ok mula2 p kedai dapatkan bahan ni.
.
.
.
Semua serba satu
2. Masukkan whipping cream, cream cheese and secawan gula dan pukul guna mixer sampai kembang...agak2 dalam 20 minit. Sambil tu bancuh nescafe. Nescafe ikut suka..ak xsuka pakai yg 3 in 1 sbb ak pening bila minum. So ak pakai yg xde susu punya nescafe. Nescafe lg pekat lg best sbb nant dia potong rasa cheese
3. Celup biskut merry dalam nescafe..kasi rendam kejap.jgn sampai lembik..then susun dalam bekas...then ulang sampai siap 1st layer. Then tuang bahan yg kita dah pukul tadi..then tabur serbuk koko sampai rata. After that ulang lg buat 2nd layer plak...sampai la jd mcm gmbr kt bwh ni
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Dan
Tadaaaaaaa
Dah siap!! Senang bukan??
Masukkan dalam esbok dalam dua jam...dan dah sedia untuk dimakan!!
Slalu aku buat malam...bgn pg esok dah bleh terus makan
Oh tiramisu ni lg lama simpan lg sedap..lg sedap masa hari kedua..tp selalunya xsempat tunggu hari kedua...dah licin awal lg...hehe..dan petua nak lg sedap..serbuk koko kena boh lebih sket..supaya seimbang dgn rasa cheese tu...hehe
Ok selamat mencuba and terima kasih! :)
No comments:
Post a Comment